05 / 10 / 2023

Bouw distributiecentrum De Vaart van start

Groothuis Bouwgroep realiseert grootschalig complex voor logistiek ontwikkelaar GARBE 

ALMERE – Development Director Jakko van Wijk van GARBE Industrial Real Estate Netherlands en Groothuis Bouwgroep-directeur Willem Jan van der Worp sloegen donderdag met twee enorme hamers de eerste palen van Distributiecentrum De Vaart. Groothuis Bouwgroep realiseert op het gelijknamige bedrijventerrein in Almere een gebouw van bijna 33.000 m².

Met de verwerving en de daaruit voortvloeiende ontwikkeling tekent GARBE al haar vierde ontwikkelingsovereenkomst in Almere, onderdeel van de ontwikkelingspijplijn van 150.000 vierkante meter. “We timmeren ondertussen aardig aan de weg. Met verschillende projecten in ontwikkeling is het mooi dat ook hier na een lang traject van voorbereiding de bouw is begonnen”, zegt Van Wijk.

Goede ontsluiting

Almere is ondertussen geen onbekend terrein voor GARBE. Ook op onder meer Bedrijvenpark de Stichtsekant is de ontwikkelaar betrokken bij een aantal distributiecentra. “Almere is voor bedrijven binnen en buiten de regio interessant door de goede ontsluiting via de A1 en de A6. Bovendien is het een aantrekkelijk alternatief voor Amsterdam waar minder ruimte is voor dit soort grootschalige ontwikkelingen.”

Flexibele indeling

Groothuis Bouwgroep realiseert in het distributiecentrum vier units van 7.000m² met kantoorruimte en parkeergelegenheid. Dankzij een flexibele indeling is het eenvoudig geschikt te maken voor één of meerdere gebruikers. De uitstraling past bij de groene omgeving van voormalig tuinbouwgebied De Vaart. “Het gebouw krijgt onder meer groene gevels en wordt voorzien van PV-panelen”, zegt Willem Jan van de Worp. “Wij leveren het distributiecentrum met kantoren medio 2024 op. Een grootschalig logistiek project als De Vaart past uitstekend binnen de expertise en strategie van Groothuis Bouwgroep.”

BREEAM Excellent

Groothuis Bouwgroep werkt bij het project in Almere volgens de BREEAM Excellent-methode. Dat betekent dat moet worden voldaan aan strenge duurzaamheidseisen. “Wij gebruiken duurzame materialen en beperken onze CO2-uitstoot en de afvalstromen. Ook houden we als bewuste bouwer zoveel mogelijk rekening met de omgeving”, zegt Van der Worp. Die werkwijze past bij de filosofie van Groothuis Bouwgroep. Het bedrijf maakt serieus werk van het terugdringen van de CO2-uitstoot en is koploper in circulair bouwen.

Trots op samenwerking

Van de Worp is blij met de samenwerking met GARBE Industrial Real Estate Netherlands. Ook Van Wijk is enthousiast over zijn eerste kennismaking met Groothuis Bouwgroep. “Wij betrokken Groothuis Bouwgroep in een vroeg stadium bij dit project. Daarmee profiteren wij optimaal van hun expertise. Groothuis Bouwgroep staat voor no-nonsense, praktisch en is oplossingsgericht en dat bevalt ons zeer.”