World Class Genemuiden

Genemuiden, waar oplossingen en producten van wereldklasse worden ontwikkeld. Oplossingen en producten die de wereld over gaan. Ondernemerschap en durf geven de regio de dynamiek die je continu voelt. Continu zijn er ontwikkelingen. Continu worden er nog betere oplossingen bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. No nonsens en met beide benen op de grond maar met de drive om in 2030 het circulaire en duurzame productiegebied van en voor de wereld te zijn. Voor ondernemers die kansen zien om dat waar te maken. Voor high potentials en talenten die het willen gaan maken. En voor bewoners die trots zijn op wat er gemaakt is. Lees hier meer over wat Genemuiden World Class maakt.

World Class Innovators

World Class Innovators

Genemuiden is actief in het ontwikkelen van een innovatief circulair systeem, waarbij we verantwoordelijk zijn voor producten gedurende hun hele levensduur. Van ontwikkeling tot recycling. Genemuiden groeit, maar wil geen hogere CO2 uitstoot. Daarom zijn we volop actief met het gebruik van wind- en zonne-energie en biogas alternatieven. Maar innovatie geldt ook voor bijvoorbeeld het gebruik van de allernieuwste robotica. In veel fabrieken werken mens en machine in harmonie met elkaar samen. Het resultaat? Meer arbeidsvreugde en een hogere productkwaliteit.

World Class Creators

World Class Creators

In Genemuiden wordt veel gecreëerd. Kansen gepakt. Elke dag opnieuw. Het bijzondere is dat de gehele productieketen in het gebied aanwezig is en dat het tapijtcluster een eigen arbeidsethos heeft. De bedrijven dragen in belangrijke mate bij aan het verdienvermogen van de regio. Daarnaast kunnen zij zich ontwikkelen tot een innovatief circulair ecosysteem waarbij het herbruiken van producten en grondstoffen wordt gemaximaliseerd en waardevernietiging wordt geminimaliseerd.

World Class Producers

World Class Producers

Genemuiden is aangemerkt door de provincie als Topwerklocatie. Dat zijn werklocaties met bijzondere vestigingscondities voor bedrijven die zich op de internationale handel richten; ze hebben een stimulerende functie voor de werkgelegenheid in de regio. Slechts 5 werklocaties in Overijssel hebben dit predicaat. Wist je dat 70% van de Nederlandse productie van tapijt uit Genemuiden komt? Dat we meewerken aan een duurzamer Nederland met onze bekende installatiebedrijven? Of dat verwarming en klimaatbeheersing op schepen die wereldwijd varen vaak door ons zijn geïnstalleerd? Wij zijn enthousiaste makers met een unieke arbeidsmentaliteit en no-nonsense houding.

World Class Transporters

World Class Transporters

Via de weg, via het water. Voor Genemuiden kent transport geen grenzen. Door onze hoge productiecapaciteit excelleren diverse bedrijven in Genemuiden ook in het transport van deze en andere producten uit de regio. Transportbedrijven werken in sommige gevallen wel met meer dan 1.000 vrachtwagens, waarmee gezorgd wordt dat bijvoorbeeld de productie van tapijt (waarvan 80% naar het buitenland gaat) uiteindelijk zijn weg vindt naar de klant. Transport uit Genemuiden wordt gekenmerkt door een flexibiliteit en nauwkeurigheid van wereldklasse.