31 / 10 / 2023

Cotap bouwt een duurzaam distributiecentrum in Zwolle

Als familiebedrijf is Cotap altijd in beweging om de positie in de Nederlandse markt te behouden én te verstevigen. Afgelopen jaren heeft Cotap een mooie groei doorgemaakt, dat ervoor heeft gezorgd dat er nog meer ruimte nodig is voor de logistieke activiteiten. Om deze reden gaat Cotap in Zwolle een duurzaam distributiecentrum bouwen. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd aan de Steinfurtstraat op het industrieterrein Hessenpoort in Zwolle.  

Een duurzame logistieke operatie 

Op een terrein van 44.000 vierkante meter komt circa 23.000 vierkante meter magazijnruimte en 1.600 vierkante meter kantoorruimte. Daarnaast zijn er 23 vrachtwagen- en 185 autoparkeerplaatsen, waarvan er minimaal 20 worden uitgerust met e-laadstations. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen om in de elektriciteitsbehoefte van het pand te voorzien. Het systeem kan zo nodig in de toekomst worden uitgebreid. Het magazijn wordt gebouwd conform de BREAAM Very Good en GPR 8.0 duurzaamheidscertificering. Hiermee realiseert Cotap een duurzame logistieke operatie en wordt de ‘vloerafdruk’ verlaagd, wat volledig in lijn is met de duurzame ambities.

Een toekomstbestendige locatie

Het nieuwe magazijn grenst aan het huidig distributiecentrum in Zwolle wat ruim een jaar geleden in gebruik is genomen. Een unieke locatie met straks totaal 49.000 m2 opslag en distributiecapaciteit! Hiermee centraliseert Cotap haar logistieke activiteiten in Zwolle, waardoor er een efficiëntieslag gemaakt kan worden. Daarnaast kan Cotap op deze manier haar klanten nog beter bedienen. Met deze nieuwbouw realiseert Cotap een toekomstbestendige logistieke operatie met een uitstekende ontsluiting op de A28. Tot slot zijn we met de bouw van het nieuwe distributiecentrum in staat om de arbeidsomstandigheden en -vreugde van onze Vloerfanaten nog verder te verbeteren. De bouw van dit duurzame magazijn start eind 2023 en wordt naar verwachting eind 2024 opgeleverd. Cotap kijkuit naar een goede bouwperiode, samen met familie(bouw)bedrijf Ten Brinke uit Varsseveld.