07 / 11 / 2023

Cotap heeft pilot met fossielvrije HVO100 brandstof succesvol afgerond

Afgelopen jaar startte Cotap met een pilot waarbij fossiele diesel in het wagenpark werd vervangen door HVO100, een duurzame brandstof. Deze brandstof wordt geproduceerd van plantaardige oliën, restoliën, vetten en afval. Na maanden testen en evalueren is de pilot afgerond en geslaagd: het transport van Cotap zal gefaseerd overgaan naar HV0100 brandstofMet deze investering wordt de CO2-uitstoot van het eigen transport, zonder aanpassing aan het wagenpark, verminderd met maar liefst 90%. 

Duurzamer en efficiënter transport 

Het wagenpark van Cotap telt momenteel 25 voertuigen, waarbij er momenteel 9 over zijn gegaan naar HVO100 brandstof. Met de doorontwikkeling van HVO100 brandstof zet Cotap een belangrijke stap op het gebied van duurzamer en efficiënter transport. Met de volledige overgang naar HVO100 voor het wagenpark bouwen we voort op de eerdere stappen van elektrische personenauto’s en zet Cotap opnieuw een grote stap voorwaarts. Het betekent investeren, maar het belang van de klimaatambities en het verminderen van de CO2-uitstoot reikt ver. 

HVO100 brandstof  

HVO100 brandstof staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en zorgt voor 90% minder uitstoot van broeikasgassen (CO2) in vergelijking met fossiele diesel. Dit is inclusief het productieproces van deze, uit 100% hernieuwbare grondstoffen vervaardigde, brandstof. Deze brandstof is daarnaast ook fossielvrij en emissiearm. Ook de uitstoot van overige emissies zoals stikstof en fijnstof zijn aanzienlijk lager, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit. Daarnaast voldoet HVO100 brandstof aan de hoogste duurzaamheidsnormen, kwaliteit en zuiverheid.