05 / 10 / 2023

Cotap opent eigen trainingscentrum voor de vloerenvakman

GENEMUIDEN - Nederlandse vloerengroothandel Cotap heeft onlangs officieel de deuren geopend van haar eigen kennis- en trainingscentrum voor de vloerenvakman, onder de naam Cotap Academy. Cotap neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het behoud, verhogen en uitbreiden van het vakmanschap voor de gehele vloerenbranche. Zo wil Cotap een bijdrage leveren aan het nijpend tekort aan vakkundig personeel.

Het belang van Cotap Academy

De afgelopen jaren ziet de hele branche het aantal stoffeerders echter hard teruglopen. Er gaan meer stoffeerders met pensioen dan dat er nieuwe aanwas is. Cotap voelt zich verantwoordelijk voor deze ontwikkeling en wil haar klanten daar graag optimaal bij ondersteunen. Daarnaast merkt Cotap dat de huidige markt behoefte heeft aan het verbeteren en verbreden van vakkennis bij vloerenleggers. Het trainen van vakmensen en winkelpersoneel zal zorgen voor een meerwaarde in het bedrijf, omdat de voorkomende werkzaamheden zelfstandig en vakkundig uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast hoopt Cotap ook scholieren in de toekomst enthousiast te maken voor het stoffeerdersvak.

Het aanbod trainingen van Cotap Academy

Dankzij het diverse aanbod in trainingen kunnen vakmannen, maar ook beginners bij Cotap Academy terecht. Het aanbod bestaat momenteel uit zes verschillende trainingen. Klanten van Cotap kunnen zich gratis aanmelden voor een training via www.cotapacademy.nl.

  • Training egaliseren
  • Training pvc dryback
  • Training pvc click
  • Training tapijt en vinyl
  • Training traprenovatie
  • Training onderhoud en afwerken vloeren

Benieuwd hoe hét Nederlandse kennis- en trainingscentrum voor de vloeren vakman er uit ziet? Bekijk hier de video.