17 / 01 / 2022

Groothuis Bouwgroep in de race voor familiebedrijven award 2022

GROOTHUIS BOUWGROEP IN DE RACE VOOR FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2022

Groothuis Bouwgroep maakt kans op de Familiebedrijven Award 2022. Dat is een onderscheiding van de Stichting Familie Onderneming die ondernemer John Fentener van Vlissingen in 2012 oprichtte. Hij wil daarmee Nederlandse familiebedrijven ondersteunen. “We zijn er trots op dat we voor deze award zijn geselecteerd. Heel eervol”, zegt Algemeen Directeur Claudi Groothuis.

KPMG 

KPMG, die de Stichting Familie Onderneming bijstaat, benaderde Groothuis Bouwgroep voor de award. “Ondertussen zijn we de eerste selectieronde door. Dat gebeurt op basis van een interview waarin thema’s als innovatie, financiële positie, maatschappelijke betrokkenheid en de visie op de toekomst aan bod komen”, vertelt Groothuis. In maart moet blijken of het familiebedrijf uit Genemuiden tot de tien genomineerde ondernemingen behoort. Een maand later maakt de stichting dan de winnaar bekend.

AWARD 

Eerdere winnaars van de onderscheiding zijn bijvoorbeeld Dutch Flowers Group, Westland Kaas, Enza Zaden en de Koninklijke de Heus. Onder meer premier Rutte, koningin Maxima en prinses Laurentien reikten de awards uit. Die namen geven het prestigieuze karakter van de onderscheiding aan. “Wij vinden het heel bijzonder dat we voor deze award in aanmerking komen. Dat is alleen mogelijk door de grote inzet en betrokkenheid van onze medewerkers door de jaren heen. Wij mogen doorbouwen op de fundering die de grootouders en ouders hebben gelegd in het familiebedrijf. Dat dit wordt opgemerkt in de regio maakt ons trots en dankbaar”, zegt Claudi Groothuis namens haar familie.

Zij maakt, samen met Wim Groothuis, Bert Jan Groothuis en Jeroen Groothuis, onderdeel uit van de derde generatie Groothuis binnen het familiebedrijf. Opa Groothuis startte eind jaren vijftig een bouwonderneming die ondertussen actief is in heel Nederland. Groothuis Bouwgroep groeide uit tot een innovatieve aanbieder van vastgoed oplossingen voor zakelijk- en sociaal maatschappelijk vastgoed; zowel nieuwbouw, verbouw en revitalisatie. Voor het bedrijf is ondernemerschap ook rentmeesterschap. Die filosofie blijkt onder meer uit de innovatiedrang rond circulair bouwen.

ONAFHANKELIJKE SELECTIE

John Fentener van Vlissingen is een telg van een gerenommeerd ondernemersgeslacht. Zelf is hij actief in onder meer de reisbranche. Met zijn stichting brengt hij het belang van familiebedrijven onder de aandacht. De award gaat sinds 2012 jaarlijks, en sinds 2019 tweejaarlijks, naar een ‘excellerend’ familiebedrijf. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie, waarna een vakkundige jury uiteindelijk de winnaar aanwijst


 

Datum: 17 januari 2022
Bron tekst: Groothuis Bouwgroep
Auteur: Worldclassgenemuiden.nl