23 / 12 / 2021

Herman De haan Group neemt Pallethandel De Boer over

HERMAN DE HAAN GROUP NEEMT PALLETHANDEL DE BOER OVER

Herman de Haan Group heeft afgelopen zomer Pallethandel de Boer in
Zaandam overgenomen.


De regio Amsterdam maakt een enorme economische groei door, hier ligt voor Herman de Haan Group veel potentie om door te groeien. Door deze strategische zet kan De Haan Palletindustrie in samenwerking met Pallethandel de Boer het marktaandeel in de regio Amsterdam vergroten. Ook worden er veel exportverpakkingen gemaakt waarmee een breed
publiek kan worden bediend. Door deze kennis en expertise in huis te halen zet Herman de Haan Group in op een totaal concept voor de industriële verpakkingen.

DE KRACHT VAN GROEI

Om te kunnen doorgroeien is bundeling van krachten nodig! De Haan Palletindustrie en Pallethandel De Boer blijven twee afzonderlijke bedrijven. Door deze samenvoeging kunnen we een betere en snellere groei realiseren, klanten kunnen we beter bedienen en er ontstaat een stukje risicoverspreiding.

DUURZAAMHEID

De gezamenlijk bedrijven (ver)kopen drie miljoen pallets waarvan twee miljoen gebruikte pallets en één miljoen nieuwe pallets, hiervan produceren wij een groot deel custom made pallets, met daarbij worden ook een aanzienlijk deel seriematige pallets gefabriceerd.

Retourpallets worden via onze automatische sorteerlijn terug geleverd aan onze klanten, ook onderhouden wij palletpools en maken wij exportverpakkingen. Kapotte pallets worden door onze reparatieafdeling van een tweede leven voorzien, door deze manier van werken opereren we duurzaam en gaat er vrijwel niets verloren.

Er wordt geïnvesteerd in een groter machinepark met productielijnen en robots om meer pallets te kunnen produceren, de energie wordt opgewekt door honderden zonnepanelen.

Voor iedere gekapte boom, worden er weer twee bomen gepland. Ook zijn we gecertificeerd voor het PEFC keurmerk. Afval- pallets en hout wordt gerecycled en terug geleverd aan de houtindustrie, zo nemen we deel aan de circulaire economie, waarbij onze vrachtwagens voldoen aan de hoogste milieu eisen.

DOEL

Het doel van De Haan Palletindustrie en Pallethandel de Boer is een sterke landelijke speler te worden en onze klanten te ontzorgen als betrouwbare partner. Met een afzet van drie miljoen pallets per jaar is de ambitie om de komende jaren door te groeien naar vijf miljoen pallets! Daarnaast zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe mensen, zoals productiemedewerkers, heftruck chauffeurs en operators.

Beide partijen zijn verheugd met deze stap. Het is een mooie kans voor De Haan Palletindustrie en De Boer Pallethandel om verder te bouwen aan de uitbreiding en ontwikkelingen van de logistieke dienstverlening en zijn daarmee klaar voor de toekomst.


 

Datum: 23 november 2021
Bron tekst: De Haan Palletindustrie
Auteur: Worldclassgenemuiden.nl