29 / 09 / 2023

InCotap & Vloerretour

Cotap kijkt terug op succesvolle InCotap dealerdagen 

Deze zomer toverde vloerengroothandel Cotap een deel van haar gloednieuwe magazijn in Zwolle om tot een dynamische beursvloer tijdens de InCotap dealerdagen. Meer dan 2000 relaties uit de woning- en projectenbranche hebben tijdens dit evenement kennis gemaakt met Cotaps nieuwe producten en innovaties, waarbij de focus vooral lag op duurzame initiatieven. Daarnaast heeft Cotap haar deuren geopend voor een speciale Vloerstylist dag. Op deze dag heeft Cotap haar gloednieuwe platform Vloerstylist gelanceerd en haar collecties getoond aan bijna 100 interieurstylisten.   

Focus op duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen 

Met een sterke focus op duurzaamheid, zowel op productniveau als in de bedrijfsvoering, presenteerde Cotap tijdens de dealerdagen verschillende nieuwe initiatieven. Een belangrijk hoogtepunt was het Vloerretour programma, dat nu naast de zakelijke markt ook wordt uitgebreid voor consumenten. Met Vloerretour worden zowel snijresten als gebruikte pvc vloeren bij klanten opgehaald en gerecycled tot nieuwe industriële vloeren. Dit initiatief stimuleert het recyclen van vloeren en draagt bij aan heverminderen van de ecologische impact van de vloerenindustrie. Dat doet Cotap niet voor zichzelf, maar voor de gehele vloerenbranche. 

Klaas Bakker, CEO van Cotap, benadrukte tijdens het evenement de transitiefase waarin het bedrijf zich bevindt en de grotere focus op duurzaamheid. "Als marktleider geloven we dat het onze verantwoordelijkheid is om voorop te lopen in de transitie naar een duurzame toekomst. Onze vloeren worden geproduceerd met oog voor onze planeet, maar ook voor het welzijn van de mens. En duurzaam zijn we pas als het milieu zo min mogelijk wordt belast én aangetast. Met ons Vloerretour programma maken we daarin concrete stappen naar een lagere ecologische footprint. Of, zoals wij het graag noemen: vloerafdruk. We zijn de weg naar een duurzame wereld ingeslagen en willen dit samen met onze dealers en de volledige Nederlandse vloerenbranche tot een succes brengen." 

Vloerretour ontwikkelt door 

Inmiddels hebben meer dan 600 dealers zich al aangesloten bij het Vloerretour programma van Cotap en hebben zij samen met de vloerengroothandel al meer dan 6 ton pvc gerecycledHet aantal enthousiaste dealers stijgt nog iedere dag en na de succesvolle InCotap dealerdagen blijven de aanmeldingen binnenstromen. Ondertussen is Cotap volop bezig met de doorontwikkeling van Vloerretour en onderzoeken zij de mogelijkheden om het recycling programma in te zetten bij haar andere productgroepen. Zo zet Cotap samen met haar klanten een belangrijke stap om de wereld steeds een beetje groener te maken.