22 / 02 / 2023

'Klimaatneutrale’ animatie Groothuis Bouwgroep

‘KLIMAATNEUTRALE’ ANIMATIE OP KANTOOR GROOTHUIS BOUWGROEP'

Groothuis Bouwgroep toont haar visie op duurzaamheid vier avonden lang met een levensgrote 3D-animatie op het pand haar visie op duurzaamheid. Daarmee maakt de aanbieder van vastgoedoplossingen duidelijk wat haar impact is en hoeveel een ton CO2-uitstoot precies is. Het vertonen van de animatie past bij de ambitieuze klimaatdoelstellingen van het bedrijf uit Genemuidenen vergroot het bewustzijn over de problematiek.

Groothuis Bouwgroep snapt dat het bedrijf nu CO2 uitstooten wil graag energieneutraal ondernemen.Als onderdeel daarvan wil het in 2035 CO2-positief zijn. Daarvoor is een omslag in denken en werken nodig. Het bedrijf investeert daarom al jaren in die nieuwe manier van werken. Groothuis Bouwgroep vindt dat CO2 positiefen circulair bouwenhet bouwen is van morgen. Dat principegaat uit duurzame bouwmaterialen, hergebruik van bestaande materialen en nadenken over hoe je een gebouw in de toekomst kunt gebruiken. Zelfs het verplaatsen van complete gebouwen is niet langer een utopie

CIRCULAIR BOUWEN

Volgens directeur Claudi Groothuis past duurzaam ondernemen bij het karakter van het familiebedrijf. “Voor ons is ondernemerschap ook rentmeesterschap. Goed omgaan met de aarde vinden we daarom heel vanzelfsprekend. Circulair bouwen is bovendien een absolute noodzaak in een tijd waarin steeds meer grondstoffen schaars raken. Verder proberen we op alle mogelijke manieren het milieu minder te belasten. We investeren bijvoorbeeld in een duurzaam wagenpark en reduceren onze afvalstromen.”

ZEVEN VLIEGREIZEN

Dat levert uiteindelijk een energie neutralewerkwijze en een positieve CO2-uitstoot op. Afgelopen jaar lag die uitstoot nog op 371 tonen dat cijfer brengt Groothuis Bouwgroep de komende jaren in stappen naar beneden. De animatie vertelt het verhaal achter dat cijfer. Met aansprekende voorbeelden maakt de korte film duidelijk hoeveel een ton CO2 is. Die hoeveelheid is bijvoorbeeld te vergelijken met zeven vliegreizen naar Parijs.

VIER AVONDEN

Groothuis Bouwgroep vertoont de animatie vrijdag 12-, maandag15-, dinsdag16-en woensdagavond 17november op de gevel van het kantoor. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de animatie, die nog geen twee minuten duurt, te bekijken. Dit kan tussen 17.00 en 21.00 uur. Groothuis Bouwgroep is gevestigd aan de Spoelstraat 8-10.