18 / 09 / 2023

Op bezoek bij Condor Group

Onlangs is World Class Genemuiden op bezoek geweest bij Condor Group. Waar het familiebedrijf ooit in 1992 in Hasselt gestart is als een kleine tapijtproducent, beschikken ze nu over acht dochterbedrijven en meer dan 1000 werknemers. Het maakt Condor Group de grootste werkgever in omgeving Genemuiden.  

Met meer dan 100 jaar ervaring is Condor Group actief in diverse segmenten zoals residentieel, contract en hospitality tapijt, kunstgras, automotive en technisch textiel. Het bedrijf produceert hoofdzakelijk white label producten wat betekent dat er bijna geen merkuiting van Condor Group op de producten staat. Om meer te weten te komen over dit indrukwekkende bedrijf spraken we met Kim Koning, marketing manager bij Condor Group. Als ervaren marketeer is het aan Kim de taak om Condor Group op de kaart te zetten en de naamsbekendheid te laten groeien.  


Op de werkvloer 

Tijdens ons bezoek merkten we dat Condor Group een hecht familiebedrijf waar het familiegevoel door de aderen stroomt. Dat blijkt ook wel aan hun strategie om de productie in de eigen omgeving te houden om zo werkgelegenheid te behouden en creëren. Het bedrijf draait niet enkel om kortetermijnwinst, maar er wordt juist volop geïnvesteerd in veiligheid, productiefaciliteiten en duurzaamheid. Neem als voorbeeld de nieuwe ‘VEBE Zuid’ productiefaciliteit; de fabriek van de toekomst. 

Innovatie en Duurzaamheid 

Naast het familiegevoel staat innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel. Condor Group neemt rentmeesterschap serieus en voert deze boodschap in alles door. Een speerpunt van de textiel producent is dan ook om verantwoord met de aarde om te gaan en om deze op een duurzame wijze achter te laten voor de volgende generatie. 

Wanneer we het over de visie van Condor Group hebben is deze zeer concreet: "Het creëren van duurzame textiele (vloer)oplossingen voor iedereen." Zo zijn ze vastberaden om onder andere hun CO2-footprint tot het nulpunt te reduceren. Dit is te zien aan verschillende projecten, waaronder de in 2019 opgeleverde productiefaciliteiten in Hasselt die als eerste in onze regio over het ‘BREEAM Outstanding’ certificaat beschikken. Dit internationaal erkende certificaat bewijst dat de gebouwen zo duurzaam mogelijk gebouwd zijn en hebben als extra troef ruim 13.000 zonnepanelen op het dak. Het zorgt er mede voor dat ze al voor 50% energieneutraal in hun elektrische verbruik.  

Condor Group probeert haar werknemers ook mee te nemen in deze ‘groene’ reis. Zo werken ze met zijn allen aan een duurzame en innovatieve toekomst van het bedrijf. Een voorbeeld hiervan is de robotisering en automatisering van processen van de diverse productielocaties, maar denk ook aan duurzame producten met recyclede materialen of volledige recyclebare kwaliteiten. 

De toekomst van Condor Group 

Het is ons duidelijk geworden, duurzaamheid speelt een grote rol in de toekomst van Condor Group. Uiteraard is het belangrijk dat dit doorgevoerd wordt in alle facetten van het bedrijf. Dat de producent onlangs Intercarpet uit Blokzijl heeft overgenomen is opnieuw een mooie stap. Het biedt namelijk veel mogelijkheden op het gebied van mono-materiaal tapijt dankzij de geavanceerde, gasloze coatinglijn. Op deze manier kunnen ze toonaangevend blijvend op het gebied van onder andere tapijt, kunstgras, automotive en technisch textiel.