06 / 05 / 2022

Werken in Genemuiden bij Cotap

WERKEN IN GENEMUIDEN BIJ COTAP 

Sander Held (22) is sinds een half jaar werkzaam bij Cotap in Genemuiden Hij heeft vanuit de detailhandel de switch gemaakt naar commercieel medewerker binnendienst bij Cotap. In de detailhandel kreeg hij de kans om zich verder te ontwikkelen, maar dit was niet de uitdaging waar Sander naar op zoek was.

ONTWIKKELING  

Sander wilde zich graag verder ontwikkelen en heeft zich ingeschreven bij de Hogeschool van Utrecht in Amersfoort. Naast zijn baan als commercieel medewerker binnendienst volgt hij hier één dag in de week een opleiding. 

FUNCTIE

Bij Cotap krijgt hij de kans om zijn baan en studie te combineren. Wat Sander aanspreekt in zijn huidige functie is dat hij het eerste aanspreekpunt is voor de klanten, maar ook voor de verschillende afdelingen binnen Cotap. Dit zorgt ervoor dat hij snel moet schakelen en veel afwisselende werkzaamheden heeft. Doordat je veelvuldig contact hebt met de klanten bouw je een band op samen. Dit is ook juist hetgeen wat de functie zo leuk maakt. 

WERKEN IN GENEMUIDEN

De betrokkenheid van de mensen in het bedrijf is iets wat Sander enorm aanspreekt aan het werken in Genemuiden. “je kunt merken dat er aandacht aan je wordt besteed en dat collega’s oprechte interesse hebben”. Sander vindt ontwikkeling belangrijk, “bij Cotap wordt er naar je geluisterd en gekeken hoe je samen verder kunt ontwikkelen“.  Betrokken zijn en elkaar willen helpen, samen kom je verder. 

Sander had geen ervaring met vloeren, maar wel de drive om hier meer over te leren en zich hier verder in te ontwikkelen. ‘’Ze nemen de tijd om je wegwijs te maken in de branche, zodat je de juiste kennis hebt om de klanten goed te helpen en informeren.’’ Cotap gaat voor de hoogste haalbare kwaliteit en wil een goede service verlenen richting haar klanten. Tijdens de sollicitatieprocedure lag de focus op ontwikkeling en niet per se de kennis en kunde die je al in huis moet hebben. 

Dat het bedrijf zijn werknemers hoog heeft zitten is wel duidelijk. Zo krijgen ze bijvoorbeeld regelmatig iets opgestuurd en worden er leuke activiteiten georganiseerd als blijk van waardering. Het omkijken naar elkaar wordt in alles doorgevoerd. 

INNOVATIE

Naast ontwikkeling als persoon is Cotap zelf ook bezig met innovatie en ontwikkeling. Duurzaamheid is hierin een belangrijk strategisch project voor Cotap, waarin aandacht voor mens, milieu en aarde centraal staat.