12 / 07 / 2022

Werken in Genemuiden bij Groothuis Bouwgroep

WERKEN IN GENEMUIDEN BIJ GROOTHUIS BOUWGROEP 

Sander Bruins (29) uit Hasselt, is inmiddels al twee jaar aan het werk als calculator/kostendeskundige bij Groothuis Bouwgroep. Groothuis Bouwgroep is een bedrijf met ca. 100 medewerkers gevestigd in Genemuiden. Na vijf jaar in Twello gewerkt te hebben, heeft Sander besloten om het dichterbij huis te zoeken en werd hij erg goed ontvangen bij Groothuis Bouwgroep in Genemuiden waar het “gelijk mee klikte”.

ONTWIKKELING  

Sander heeft de Hbo-opleiding Bouwkunde gedaan bij Windesheim in Zwolle. Na zijn opleiding is hij als tekenaar begonnen, maar na wat twijfel uiteindelijk toch gewisseld naar calculator. Dat hij deze keuze heeft gemaakt bevalt hem goed.  

FUNCTIE

Als calculator berekent Sander de kosten voor verschillende, vooral grootschalige, projecten. Door goed samen te werken met onder andere de architecten en elkaars input in achting te nemen, resulteert dit vaak in mooie gebouwen. Volgens Sanders kun je de mooiste resultaten behalen door krachten te bundelen en goed samen te werken.

WERKEN IN GENEMUIDEN

In eerste instantie was voor Sander het werken in Genemuiden ideaal, omdat het dichterbij bij huis ligt en hij gelijk een goeie klik had met het bedrijf. Hij werd goed ontvangen en heeft daarom ook erg goed contact met zijn collega’s en teamleiders. Alles is bespreekbaar en dat is ook erg belangrijk voor Groothuis Bouwgroep. “Groothuis Bouwgroep zorgt goed voor de medewerkers”, volgens Sander. Dit doet Groothuis Bouwgroep door bijvoorbeeld uitjes te organiseren, samen te sporten en de mogelijkheid geven om een paar dagen per week vanuit huis te werken. “Vitaliteit vinden ze hier dan ook erg belangrijk”. Ook probeert Groothuis Bouwgroep te investeren in hun werknemers en hierdoor zijn er veel doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf.

De focus binnen Genemuiden ligt veel op het harde werken. Door hard te werken, krijg je goeie resultaten en dat laat zich dan ook wel zien bij Groothuis Bouwgroep. Geen woorden maar daden heeft al vaker geresulteerd in prachtige eindproducten.

Groothuis Bouwgroep onderscheidt zich van andere bouwbedrijven door opdrachtgevers ook te helpen bij de ontwikkeling van het gebouw. Door mee te denken kunnen er bijvoorbeeld dingen bespaard worden en juist effectiever gebouwd worden.

INNOVATIE

Als bouwbedrijf is innovatie een belangrijk aspect. Zo is Groothuis Bouwgroep op dit moment veel bezig met de ontwikkeling van een platform genaamd Cirto. Bij Cirto staat het circulair bouwen centraal, iets wat voor de overheid ook belangrijk is. Door nu al veel bezig te zijn met circulair bouwen, leert Groothuis Bouwgroep hier veel van en komt dan ook met innovatieve oplossingen.

Naam: Sander Bruins
Bedrijf: Groothuis Bouwgroep
Functie: Calculator / Kostendeskundige
Leeftijd: 29
Woonplaats: Hasselt
In dienst sinds: Augustus 2020