18 / 11 / 2022

Werken in Genemuiden bij Hamat BV

WERKEN IN GENEMUIDEN BIJ HAMAT B.V.

Helga Wijnne (39) werkt bij Hamat in de Marketing en Communicatie. Helga is inmiddels ruim twee jaar werkzaam bij Hamat waar ze twee dagen per week vanuit Elburg heen rijdt. Doordat ze van Hamat de mogelijkheid krijgt om deels thuis te werken heeft Helga ook genoeg tijd voor haar twee kinderen. Hamat is een specialist in vloeren en entreezones en is actief in meer dan 50 landen over de hele wereld.

ONTWIKKELING  

Voordat Helga is begonnen met werken, heeft ze de opleiding Modemanagement gevolgd met als specialisatie kleding en woonmode. Tijdens het afstuderen is ze in contact gekomen met het bedrijf Cotap, wat zich ook in Genemuiden bevindt. Na negen jaar hier gewerkt te hebben, is Helga het wat dichter bij huis gaan zoeken, zodat ze ook meer tijd voor haar kinderen kon hebben. Alleen zes jaar later merkte Helga toch echt wel dat haar interesse het meeste lag in de vloerenbranche. Zo is ze uiteindelijk bij Hamat terecht gekomen, waar ze nu nog steeds met veel plezier werkt.

FUNCTIE

In de Marketing en Communicatie werkt Helga met veel verschillende afdelingen binnen Hamat samen. Ze werkt aan de website, sociale media, maar bezoekt ook regelmatig beurzen waar ze Hamat representeert. De beurzen vindt ze onder andere erg leuk, ook omdat ze daar veel mensen ontmoet, en veel oude bekenden tegenkomt.

WERKEN IN GENEMUIDEN

Helga komt twee dagen per week naar Genemuiden om op het kantoor te werken, de andere twee mag ze vanuit huis werken in Elburg, iets wat mogelijk is bij Hamat. Het is ongeveer 40 minuten rijden van Elburg naar Genemuiden, perfect om in deze tijd nog even een aantal belletjes te plegen of lekker te ontspannen met een leuk muziekje op de radio.

Binnen Hamat wordt er open gecommuniceerd, is iedereen vriendelijk en behulpzaam volgens Helga. Hierdoor is het makkelijk om problemen aan te pakken, omdat iedereen elkaar graag helpt en samen naar oplossingen worden gezocht. Er liggen dan zeker mogelijkheden om door te groeien, je kunt dit doen door cursussen te volgen om jezelf te ontwikkelen, maar ook als er een vacature vrijkomt wordt er intern gekeken of er mensen geïnteresseerd zijn.

De werkmentaliteit in Genemuiden is erg vergelijkbaar met de mentaliteit op de Veluwe, waar Helga vandaan komt. Doorwerken, maar ook voor elkaar werken, is erg belangrijk binnen de bedrijven. Genemuiden was voor Helga niet nieuw, aangezien ze hier voorheen al negen jaar heeft gewerkt, maar dit was iets wat ze in de tussentijd toch wel gemist heeft.

INNOVATIE

Hamat houdt zich veel bezig met duurzaamheid. Dit heeft betrekking tot duurzaamheid op energieverbruik, maar ook producten, productieprocessen etc. Zo heeft Hamat onlangs een 100% natuurlijke kokosmat ontwikkeld en op het dak zonnepanelen gelegd. Door een compleet geautomatiseerd magazijn te hebben, kan Hamat zo efficiënt mogelijk werken en worden bepaalde processen geoptimaliseerd.

Naam: Helga Wijnne
Bedrijf: Hamat B.V.
Functie: Marketing en Communicatie
Leeftijd: 39
Woonplaats: Elburg
In dienst sinds: 2020