12 / 05 / 2023

Werken in Genemuiden bij Hamat BV

Melvin van der Meulen (26) is werkzaam bij Avimat Coating, dochterbedrijf van Hamat, als coördinator. Komend uit Meppel rijdt Melvin elke dag met plezier op en neer naar Genemuiden, wat hij inmiddels al bijna twee jaar doet. Binnen gestroomd als uitzendkracht klikte het vanaf het begin al goed met Avimat Coating en zo is Melvin blijven hangen.

Ontwikkeling

Melvin is begonnen met de opleiding Ondernemer Detailhandel, waarna hij is gaan werken als Service Manager in Meppel en later nog vertegenwoordiger is geworden van een bedrijf in de buurt van Utrecht. Met enig risico door corona is Melvin daar gestopt en als uitzendkracht aan de slag gegaan. Op deze manier is hij terecht gekomen bij Avimat Coating. Wat in eerste instantie een eenmalige job zou moeten zijn, heeft Melvin zichzelf de loop der tijd omhoog gewerkt tot coördinator. Naast zijn werk is hij ook begonnen aan de deeltijd opleiding HBO Technische bedrijfskunde. 

Functie

Avimat Coating houdt zich voornamelijk bezig met de productie van de backing van deurmatten. Als Coördinator is Melvin nog steeds bezig met zijn handen, maar moet hij er ook voor zorgen dat alles op rolletjes loopt binnen deze productie. Dit doet hij door het aansturen van een team bestaande uit 5 tot 8 mensen.

Werken in Genemuiden

Zoals eerder benoemd is Melvin terecht gekomen bij Avimat Coating als uitzendkracht. Wat hij heeft gemerkt is dat wanneer je er hard voor werkt en ook jezelf wilt bewijzen, er bij Avimat Coating, maar ook bij Hamat veel deuren voor je opengaan. Omdat Hamat bestaat uit meerdere bedrijven zijn er ook een erg veel mogelijkheden binnen Hamat met betrekking tot onder andere doorgroeimogelijkheden. Zo is Melvin momenteel bezig aan een opleiding Technische Bedrijfskunde op Windesheim, die aangeboden is door Hamat.

Het werken in Genemuiden zelf is Melvin tot nu goed bevallen. Ondanks dat veel mensen elkaar al wel kennen uit de omgeving van Genemuiden, is het erg makkelijk om hier tussen te komen. Alle collega’s zijn makkelijk in omgang wat er voor zorgt dat iedereen zegt waar het op staat. “Je kunt altijd je ei kwijt”, positief of negatief, maar dit gebeurt wel altijd op een respectvolle manier. Dit zorgt ook voor een goeie werksfeer binnen het bedrijf zelf. De lijntjes zijn kort en hierdoor wordt er goed en nauw samengewerkt.

Innovatie

Avimat Coating en Hamat houden zich allebei veel bezig met duurzaamheid. Dit heeft betrekking tot duurzaamheid op energieverbruik, maar ook producten, productieprocessen etc. Zo heeft Hamat onlangs een 100% natuurlijke kokosmat ontwikkeld en op het dak zonnepanelen gelegd. Door een compleet geautomatiseerd magazijn te hebben, kan Hamat zo efficiënt mogelijk werken en worden bepaalde processen geoptimaliseerd.

Naam: Melvin van der Meulen
Bedrijf: Hamat B.V.
Functie: Coördinator
Leeftijd: 26
Woonplaats: Meppel
In dienst sinds: 2021