29 / 08 / 2022

Werken in Genemuiden bij Van Dijk Containers BV

WERKEN IN GENEMUIDEN BIJ VAN DIJK CONTAINERS BV

Bas Mooiweer (51) is een chauffeur bij Van Dijk Containers, waar hij al 22 jaar werkzaam is. Bij Van Dijk Containers rijdt hij heel Nederland en België door om afval op de halen en weg te brengen. Bas woont in Zwartsluis en komt elke dag met plezier naar Genemuiden om te werken.

ONTWIKKELING  

Bas is al langere tijd geïnteresseerd in vrachtwagens en heeft dan ook een opleiding vrachtwagenchauffeur gevolgd. Inmiddels doet hij niks liever en rijdt hij al meer dan 24 jaar als vrachtwagenchauffeur rond.

FUNCTIE

Het rondrijden van containerauto’s is hetgeen waar Bas gespecialiseerd in is. Hiermee haalt hij afval op en brengt het vervolgens naar bedrijven die het verder verwerken. Met het optimaliseren van de route is Bas altijd bezig en hij helpt dan ook graag bij het maken van de planning hiervan.

WERKEN IN GENEMUIDEN

“In Genemuiden ben je altijd wel verzekerd van werk”, dit is iets wat Bas opvalt hier. Veel is verbonden binnen Genemuiden, waardoor “de ene hand de andere vult” wat leidt tot erg veel werk voor iedereen die zich in Genemuiden bevindt. Deze verbondenheid zorgt dan ook wel voor een soort saamhorigheid in Genemuiden. De mensen kunnen af en toe direct overkomen, maar dit is iets waar je aan went en uiteindelijk ook wel erg meevalt.

Saamhorigheid is iets wat je ook terugziet bij Van Dijk Containers. Er wordt hard gewerkt en iedereen helpt elkaar graag. Ze proberen bij Van Dijk Containers ervoor te zorgen dat iedereen ongeveer tegelijk klaar is en dat doen ze met z’n allen. Mocht er iemand niet uitkomen en te veel werk hebben dan staan ze allemaal voor elkaar klaar om te hulp te schieten.

INNOVATIE

Afvalverwerking is een industrie die nooit stil staat. Het hergebruiken van materialen is erg belangrijk en dit moet ook zo efficiënt mogelijk gebeuren, aangezien er steeds meer afval is gekomen. De planning is steeds belangrijker geworden door deze toename. Daarnaast worden er steeds nieuwe manieren uitgevonden om het afval te verwerken, bijvoorbeeld oud tapijt verwerken naar materiaal voor in paardenbakken. Zo is de afvalverwerking industrie en Van Dijk Containers continu in beweging.

Naam: Bas Mooiweer
Bedrijf: Van Dijk Containers
Functie: Chauffeur
Leeftijd: 51
Woonplaats: Zwartsluis
In dienst sinds: 2000