Next Gen, 100% recyclebaar tapijt!

NEXT GEN, 100% RECYCLEBAAR TAPIJT!

Verschillende rapporten beschrijven dat het tapijt dat wordt ingezameld om gerecycled te worden ongeveer 3% bedraagt. Een groot gedeelte hiervan is ook nog eens downcycling. De cirkel is dus nog lang niet gesloten.

Betap heeft een volledig productassortiment ontwikkeld dat de cirkel niet alleen fysiek kan sluiten, maar ook commercieel door aantrekkelijk te zijn voor recyclingbedrijven. Onze nieuwe innovaties zijn gemaakt van één materiaalgroep en zijn hierdoor dus makkelijker te recyclen. Betap richt zich op de circulaire economie!

De afgelopen jaren heeft Betap hard gewerkt aan het creëren van specifieke recyclebare producten in elk product segment. Deze werden met trots gepresenteerd op de beurs Domotex ’19. We noemden dit assortiment volledig recyclebare producten Next-Gen tapijt van Betap®. Met dit assortiment reduceren we onze CO2-voetafdruk met 25% tot 80%. Daardoor zijn deze producten toekomstbestendig en tellen mee voor volgende generaties.

Betap heeft deze verbetering van de CO2-voetafdruk meetbaar gemaakt door samen te werken met Ecochain. Deze tool helpt ons om de carbon-footprint te berekenen om zo te zien wat de CO2-reductie is.

Meer lezen over dit project? Klik hier:
https://betap.com/nl/duurzaamheid/nextgen-carpet-by-betap