nhow Amsterdam Rai

Amsterdam is verrijkt met de bouw van het iconische nhow Amsterdam RAI hotel. Dit grootste nieuwbouwhotel van de Benelux werd gerealiseerd door Pleijsier Bouw uit Genemuiden.

UNIEK ONTWERP

Het unieke ontwerp is van de hand van het wereldberoemde Nederlandse Architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. Het ontwerp is geïnspireerd door de bekende reclamezuil van Amsterdam RAI. Weinig is standaard aan het nieuwe hotel in Amsterdam.

Het grootste hotel van de Benelux bestaat uit een stapeling van drie driehoeken en heeft ook nog eens een meerhoekige parkeergarage. Een interessante kluif om die op anderhalve meter van de Noord/Zuidlijn te bouwen.

Het hotel beschikt over 650 kamers en bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio, een skybar, een galerie, een beeldentuin en een spa. Kortom, een bijzonder project waar hedendaagse kunst, design, gastronomie en cultuur hand in hand gaan.

DUURZAAM? ‘EXCELLENT!

Het ontwerp van het RAI Hotel voldoet met 80% ruimschoots aan de richtlijnen van BREEAM-certificaat ‘Excellent’. Om ook het uitvoeringscertificaat BREEAM ‘Excellent’ te behalen, past het bouwteam diverse duurzame maatregelen toe.

Een groot deel van de score wordt behaald met energiezuinige installaties en duurzame energieopwekking met een WKO-installatie en enkele duizenden vierkante meters zonnepanelen, die op het dak van de RAI gemonteerd worden. Andere maatregelen die bijdragen aan de beoogde BREEAM-certificering zijn;

  • het gebruik van FSC-gecertificeerd hout;
  • het herleiden van de herkomst van materialen;
  • het beperken van brandstofverbruik en;
  • het scheiden van afval: minimaal 80% van het gescheiden afval wordt door de afvalverwerker hergebruikt of gerecycled.

Op 2 januari 2020 heeft Pleijsier Bouw dit hotel officieel opgeleverd.